Danmark
Musikken fra skurvognen
I en både lyd- og lystæt skurvogn ude på landet sidder Poul Ruders og komponerer klassisk musik.
Skæbnedage
Det er et politisk mysterium, hvorfor den nye justitsminister pludselig har besluttet at udlevere Niels Holck. Det hele er gennemsyret af storpolitik, siger hans advokat.
Koplevs små skridt til døbefonten
Kjeld Koplev interviewede i timevis mennesker i DR om det, der inderst inde optog ham selv: religion og tro. Det tog næsten et liv for ham at lægge sin jødiske opvækst bag sig og turde blive døbt.
Pensionisten, der nægter at falde til ro
Utallige gange ender diskussioner hos venstreorienterede med ordene: »Hvor er Preben Wilhjelm henne, nu vi har brug for ham?« Svaret er: Han læser om sin helt Jesus, spiller golf og bygger båd, når han ikke blander sig i debatten.
Drifterne styrer
“Det er ikke argumenter, men penge og magt, som i virkeligheden bestemmer vores etik.” Formanden for Etisk Råd, Ole Hartling, der i næste uge træder tilbage, gør status over nationens moralske tilstand.
Krigsskader med 30 års forsinkelse
Vi plejer at tænke på sukkersyge som en livsstilssygdom for velernærede vesterlændinge, men ny forskning viser, at sult kan føre til diabetes i flere generationer. I Cambodja mærkes nu eftervirkningerne af Pol Pots rædselsregime.
Atomkraftens argeste modstander
Siegfried Christiansen, 80 års fødselsdag.
Da danske kvinder smed tørklædet
Engang var det uhørt for danske kvinder at gå ind i en kirke uden at tildække sig. Men så kom der et oprør.
Healerne kommer
Kvaksalveri. Den yderste højrefløj og venstrefløj står sammen om blåstemplingen af udokumenterede eller tvivlsomme behandlingsformer. En ny undersøgelse viser, at der snart er dobbelt så mange healere som læger i Århus.
Syner fra en anden verden
Okkultisme. Det er aldrig sket i Danmark, at en clairvoyant har opklaret en forbrydelse. Alligevel er det svært for både politi og befolkning at ignorere deres gale påstande.
Erhvervslivets stjerner
Astrologi. De fleste ved godt, at erhvervsastrologi ikke er en eksakt videnskab. Alligevel får den okkulte verden større og større magt over medierne.
Den lydløse dræber, der blev præst
Efter 26 år som præst i Munke Bjergby på Vestsjælland træder Stephen Egede Glahn, en af Danmarks første jægersoldater og senere efterretningschef, der var med til at afsløre et hidtil ukendt statskup, nu frem og fortæller om sit dramatiske liv som toptrænet dræber og sognepræst.
Opstand
Miraklernes tid: Samtlige biskopper skal gå i aktion og gøre klart i et hyrdebrev, at Opstandelsen er en realitet og ikke et symbol, kræver Indre Missions formand. Han taler dunder mod en teologiprofessor, der mener, at hverken Jesu opstandelse eller himmelfart er historiske kendsgerninger.
Mirakler på prøve
Christian Hedegaard er ifølge eget udsagn mirakelmager, og han har samlet tilhængere omkring sig i en nordsjællandsk landsby. Psykiateren Lars Søndergaard er skeptisk og bekymret over prædikantens praksis.
GUDSTRO: Præsten, Gud og tavsheden
Et teologisk tæskehold revser Thorkild Grosbøll for at være krøbet i flyverskjul. Den omstridte præst vil ikke længere udtale sig om sin tro – eller mangel på samme.
De farlige ord
En bastant fordømmelse af islam i Martin Luthers Augsburgske Bekendelse, som er grundlag for den danske folkekirke, splitter teologer.
Ny fortolkning af kirkens grundlag
Der skal udarbejdes en ny fortolkning af folkekirkens basale lære, mener to biskopper. Det må ikke hedde sig, at folkekirken »fordømmer « muslimer, selv om det står at læse i et skrift, der fastslår kirkens tro.
Dårlig reklame for Gud
Folkekirken har penge til restaureringer af kirkerne og indkøb af orgler, men det kniber med at finde penge til udbredelse af det glade budskab om Gud. Kirkens markedsføring er atomiseret, gammeldags og ineffektiv, siger kritikerne.
På okkult rejse med TV2
TV 2-program promoverer troen på reinkarnation, men hvorfor har ingen været menneskeæder i Congo?
Da biskoppen glemte Gud
Biskop Jan Lindhardt har lagt låg på sagen om Thorkild Grosbøll – præsten, der ikke troede på Gud. Kritikere er utilfredse med, at statsmagten dominerer folkekirken.
Biskop angriber pressen i Grosbøll-sagen
Taarbæk-præsten er en »misforstået uskyldighed«, mener Jan Lindhardt, biskop i Roskilde.
Off the Record
Nogle FN-folk og udsendte hjælpearbejdere går i panik ved synet af et pressekort. De aner ikke, hvordan de bør omgås pressefolk, og det betyder, at journalisten kan havne i livsfarlige situationer.
De dumme redaktører
Enhver udenrigsmedarbejder bør til jul give sin chefredaktør denne bog, så han kan se, hvor groft han undervurderer sine læsere/seere/lyttere. Han vil fortjent lide under de mange siders dokumentation af, hvor interesseret læserne er i udenrigsstof.
Åndemanere: DR sviner os til
Clairvoyante, numerologer og astrologer føler sig snydt af TV-journalist, der vil afsløre fusk og snyd.
Endnu en guru styrtet
I DR-Dokumentaren Forført, tilrettelagt af Øjvind Kyrø og vist i onsdags, fortæller de om hvorledes der overgik dem den enestående ære at få en samtale i enrum med guruen, som tog sig godt betalt. 20 af dem har indgivet anklager til det indiske retsvæsen, som endnu ikke har reageret. For Sai Baba har stærke beskyttere, bl.a. Indiens premierminister.
Sai Baba afsløres som svindler
I aften sendes det omstridte dokumentar-program om den indiske guru Sai Baba, der af tidligere tilhængere anklages for pædofili og snyd med magiske trick.
American Express
50 danske topchefer tager hver måned Concorden til New York med British Airways. Vi sendte vor rejsende medarbejder over Atlanten for at se, hvad de laver dér – 18 km oppe.
Manden der ikke var bange for at dø
Det vigtigste i verden er at bekæmpe sin frygt.
King’s
Kings er et veritabelt fænomen i cigaretrygernes verden. Ingen rygere i verden er så trofaste som dem, der ryger denne korte cigaret, der ikke er blevet ofret en eneste reklamekrone på siden 1960.
Apotekerne truer: Dyrere medicin hvis monopolet brydes
Materialisterne vil sælge håndkøbsmedicin billigere end apotekerne, hvis de får lov til at bryde monopolet. Hvis det sker, truer Danmarks Apotekerforening med at hæve priserne på den receptpligtige medicin.
Filosoffen kontra energi-eksperterne
ELSAM-planerne om at anlægge en mammut-kulhavn og Nordens største kraftværk på Djursland har fået filosoffen K. E. Løgstrup og hans hustru Rosemarie til at gå ind i græsrodsarbejde for at få planerne frem og belyst. Men ELSAM er mere interesseret i at skjule sine planer end at diskutere dem, og de er derfor blevet skældt ud af ledende folk fra selskabet. Striden med ELSAM har sinket K. E. Løgstrup, 75 år, i sit arbejde med et firbindsværk om metafysik, men har til gengæld sat tanker i sving hos ham om eksperter, græsrødder og energipolitik.
Hits: 3