Brasilien

Anmeldelse: Der var engang et Brasilien

Filmhistorikeren og fortælleren af film Mogens Rukov sidder i Rio de Janeiros lufthavn. Med fri bar i loungen, skal snart hjem på første klasse til Danmark. Det er den altid høreværdige Øjvind Kyrø og ekspert i Latinamerika, der interviewer filmmanden om dennes fjorten dage i byen, der er verdensberømt for sin kæmpestatue af Jesus og et netop overstået VM i fodbold.

læs mere

Imens fældes skovene

Lula, i Danmark i disse dage, har ført sit land uskadt gennem krisen og er fortsat tindrende populær. Miljøpolitisk er han analfabet.

læs mere

Rio på egen risiko

PAS PÅ: Alle personer i denne reportage er blevet overfaldet og røvet. Alligevel siger de, at man bør tage til Rio. Man skal blot følge nogle enkle forholdsregler.

læs mere

Politiker i særklasse

Da Lula, socialistisk fagforeningsboss, blev valgt til præsident, frygtede diplomater og pengemænd for et nyt Cuba. I dag har landet rekordvækst, udlandsgælden betales til tiden og ledere fra verdens stormagter bejler til Brasilien.

læs mere

Copa, åh

Når verdens rigeste, mest prominente og mest berømte mennesker besøger Rio, bor de på Copacabana Palace – hotellet ved ‘verdens mest demokratiske strand’.

læs mere

Drengene i Brasilien

Tre aldrende direktører har slået sig ned i en grøn dal i Brasilien, hvor de har skabt en hel lille danskerklub.

læs mere

Strictly Ballroom

Henne på væggen hænger der fotos af alle mulige mennesker. Men flest af Liza Minnelli. Hun nød det også her, ser det ud til.

læs mere

Portræt: Xuxa

Brasiliens Madonna. Latinamerikas svar på Barbie. Øjvind Kyrø skriver om det amerikanske kontinents nyeste medie-komet.

læs mere

Bagdelen er fordelen

Der er sjovere her, både for krop og sjæl. På Corvado-bjerget står Kristus og omfavner det hele. Hans udstrakte arme ses overalt nede fra Rio, denne syndige by i karnevalstiden, hvor den barske, daglige virkelighed ophæves og drømmene leves ud i en hed feber.

læs mere

Det begyndte i Peter Hansens bar

Trods 100 år i det tropiske Brasilien, som blev deres hjemland, slår skandinaverne nu på tromme for alt godt, der kommer fra Norden, med det største kulturfremstød, der nogensinde er set i Latinamerika.

læs mere