Cuba uden Castro

Hvad sker der, når den sidste Castro, nemlig Raúl Castro, som er 90 år, falder fra? Han er chef for kommunistpartiet, det eneste ene, og for militæret.

Den 30 år yngre Miguel Díaz-Canel er udnævnt til præsident, men har tilsyneladende ingen planer om reformer. Socialismen skal blot ”opdateres”, så den fungerer bedre.

Men de 11 mio cubanere har aldrig været fattigere, og regeringens våbenfælle og mæcen, Nicolas Maduro, kan se sit endeligt imøde som præsident for Venezuela, og dermed vil oliestrømmen til Cuba standse.

I USA har regeringen siden 1962 opretholdt en blokade for at tvinge styret til at indføre demokrati og respekt for menneskerettigheder. Men blokaden har virket mod sin hensigt og kun overbevist cubanerne om, at de ikke kan vente noget godt fra amerikansk side.

Øjvind Kyrø har siden 1983 kommet hyppigt til Cuba, og i sit foredrag vil han fortælle om den cubanske dagligdag i det sjette årti for revolutionen.

Booking

7 + 2 =

Foredrag

Book mig til at holde
et ikke-kedsommeligt
og inspirerende foredrag

*

Dette foredrag har været holdt på
rejsemesser i København,
i Fredericia,
ved årsmøde for spansklærere
i gymnasieskolen,
på Folkeuniversitetet,
i Rotary-klubber

*

Skriv eller ring og få et tilbud
på tlf. 30 22 52 12
eller okyroe (snabel-a)gmail.com

Oplæg på rejsemesse

Foto

Der er bestandig mangel på varer.
Cuba i det . år for revolutionen – de sovjetiske traktorer er brudt sammen, nu skal oksespand redde landbruget. Men 80% af landet ligger brak, og derfor må 80% af alle fødevarer importeres.

Vignet