Congo: Farezone 5

Afrika-kenderen Øjvind Kyrø beretter med harme og galgenhumor og gang på gang chokerende om Congo, dette hus i splid med sig selv. Om kannibaler og krigere, om idealister og korrupte embedsmænd, om udbyttere og ofre. Han giver et indblik i Congos blodige historie under den belgiske Kong Leopold og opruller baggrunden for den store Congokrig. En krig der fra 1998 til 2004 har kostet næsten fire millioner menneskeliv – det største tabstal siden 2. Verdenskrig.

Anmeldelser

Kyrø i Congo

Afrika. Øjvind Kyrø har været på en to-ugers reportagetur til Congo. Gid hans måltider havde fyldt mindre og Congo mere.

Diamanter i Congo

I rejsedagbogen ’Congo: Farezone 5’ fortæller journalisten Øjvind Kyrø om sin rejse gennem Congo. Krigen i det afrikanske land, som Kyrø beskriver, har indtil videre kostet fire millioner menneskeliv. Men redaktørerne på de danske medier gider ikke bringe historier fra Congo, mener Kyrø, og derfor har han valgt at udgive en rejsedagbog fra sin seneste rejse i landet.

Overlever muzunguen Kyrø mon i Congo?

Anmeldelse. Journalisten Øjvind Kyrøs ’road-dokumentar’ tager læseren med gennem det krigshærgede Congo i en blanding af journalistisk reportage og refleksion. Underholdningen er i top og baggrunden for krigen velbeskrevet. Alligevel mangler der noget. Måske et sort menneske?