Danmark

Skæbnedage

Det er et politisk mysterium, hvorfor den nye justitsminister pludselig har besluttet at udlevere Niels Holck. Det hele er gennemsyret af storpolitik, siger hans advokat.

read more

Koplevs små skridt til døbefonten

Kjeld Koplev interviewede i timevis mennesker i DR om det, der inderst inde optog ham selv: religion og tro. Det tog næsten et liv for ham at lægge sin jødiske opvækst bag sig og turde blive døbt.

read more

Pensionisten, der nægter at falde til ro

Utallige gange ender diskussioner hos venstreorienterede med ordene: »Hvor er Preben Wilhjelm henne, nu vi har brug for ham?« Svaret er: Han læser om sin helt Jesus, spiller golf og bygger båd, når han ikke blander sig i debatten.

read more

Drifterne styrer

“Det er ikke argumenter, men penge og magt, som i virkeligheden bestemmer vores etik.” Formanden for Etisk Råd, Ole Hartling, der i næste uge træder tilbage, gør status over nationens moralske tilstand.

read more

Krigsskader med 30 års forsinkelse

Vi plejer at tænke på sukkersyge som en livsstilssygdom for velernærede vesterlændinge, men ny forskning viser, at sult kan føre til diabetes i flere generationer. I Cambodja mærkes nu eftervirkningerne af Pol Pots rædselsregime.

read more

Healerne kommer

Kvaksalveri. Den yderste højrefløj og venstrefløj står sammen om blåstemplingen af udokumenterede eller tvivlsomme behandlingsformer. En ny undersøgelse viser, at der snart er dobbelt så mange healere som læger i Århus.

read more

Syner fra en anden verden

Okkultisme. Det er aldrig sket i Danmark, at en clairvoyant har opklaret en forbrydelse. Alligevel er det svært for både politi og befolkning at ignorere deres gale påstande.

read more

Erhvervslivets stjerner

Astrologi. De fleste ved godt, at erhvervsastrologi ikke er en eksakt videnskab. Alligevel får den okkulte verden større og større magt over medierne.

read more

Den lydløse dræber, der blev præst

Efter 26 år som præst i Munke Bjergby på Vestsjælland træder Stephen Egede Glahn, en af Danmarks første jægersoldater og senere efterretningschef, der var med til at afsløre et hidtil ukendt statskup, nu frem og fortæller om sit dramatiske liv som toptrænet dræber og sognepræst.

read more

Opstand

Miraklernes tid: Samtlige biskopper skal gå i aktion og gøre klart i et hyrdebrev, at Opstandelsen er en realitet og ikke et symbol, kræver Indre Missions formand. Han taler dunder mod en teologiprofessor, der mener, at hverken Jesu opstandelse eller himmelfart er historiske kendsgerninger.

read more

Mirakler på prøve

Christian Hedegaard er ifølge eget udsagn mirakelmager, og han har samlet tilhængere omkring sig i en nordsjællandsk landsby. Psykiateren Lars Søndergaard er skeptisk og bekymret over prædikantens praksis.

read more

GUDSTRO: Præsten, Gud og tavsheden

Et teologisk tæskehold revser Thorkild Grosbøll for at være krøbet i flyverskjul. Den omstridte præst vil ikke længere udtale sig om sin tro – eller mangel på samme.

read more

De farlige ord

En bastant fordømmelse af islam i Martin Luthers Augsburgske Bekendelse, som er grundlag for den danske folkekirke, splitter teologer.

read more

Ny fortolkning af kirkens grundlag

Der skal udarbejdes en ny fortolkning af folkekirkens basale lære, mener to biskopper. Det må ikke hedde sig, at folkekirken »fordømmer « muslimer, selv om det står at læse i et skrift, der fastslår kirkens tro.

read more

Dårlig reklame for Gud

Folkekirken har penge til restaureringer af kirkerne og indkøb af orgler, men det kniber med at finde penge til udbredelse af det glade budskab om Gud. Kirkens markedsføring er atomiseret, gammeldags og ineffektiv, siger kritikerne.

read more

Da biskoppen glemte Gud

Biskop Jan Lindhardt har lagt låg på sagen om Thorkild Grosbøll – præsten, der ikke troede på Gud. Kritikere er utilfredse med, at statsmagten dominerer folkekirken.

read more

Off the Record

Nogle FN-folk og udsendte hjælpearbejdere går i panik ved synet af et pressekort. De aner ikke, hvordan de bør omgås pressefolk, og det betyder, at journalisten kan havne i livsfarlige situationer.

read more

Folkekirkens eksorcister

Et netværk af sognepræster landet over udøver djævleuddrivelse. De driver onde ånder ud af såvel mennesker som boliger. En kvinde fortæller, at hun har født djævelens søn, og at to sognepræster i tre uger foretog eksorcisme på hende. En psykiater på Rigshospitalet betegner djævleuddrivere som kriminelle kvaksalvere.

read more

De dumme redaktører

Enhver udenrigsmedarbejder bør til jul give sin chefredaktør denne bog, så han kan se, hvor groft han undervurderer sine læsere/seere/lyttere. Han vil fortjent lide under de mange siders dokumentation af, hvor interesseret læserne er i udenrigsstof.

read more

Endnu en guru styrtet

I DR-Dokumentaren Forført, tilrettelagt af Øjvind Kyrø og vist i onsdags, fortæller de om hvorledes der overgik dem den enestående ære at få en samtale i enrum med guruen, som tog sig godt betalt. 20 af dem har indgivet anklager til det indiske retsvæsen, som endnu ikke har reageret. For Sai Baba har stærke beskyttere, bl.a. Indiens premierminister.

read more

Sai Baba afsløres som svindler

I aften sendes det omstridte dokumentar-program om den indiske guru Sai Baba, der af tidligere tilhængere anklages for pædofili og snyd med magiske trick.

read more

American Express

50 danske topchefer tager hver måned Concorden til New York med British Airways. Vi sendte vor rejsende medarbejder over Atlanten for at se, hvad de laver dér – 18 km oppe.

read more

King’s

Kings er et veritabelt fænomen i cigaretrygernes verden. Ingen rygere i verden er så trofaste som dem, der ryger denne korte cigaret, der ikke er blevet ofret en eneste reklamekrone på siden 1960.

read more

Filosoffen kontra energi-eksperterne

ELSAM-planerne om at anlægge en mammut-kulhavn og Nordens største kraftværk på Djursland har fået filosoffen K. E. Løgstrup og hans hustru Rosemarie til at gå ind i græsrodsarbejde for at få planerne frem og belyst. Men ELSAM er mere interesseret i at skjule sine planer end at diskutere dem, og de er derfor blevet skældt ud af ledende folk fra selskabet. Striden med ELSAM har sinket K. E. Løgstrup, 75 år, i sit arbejde med et firbindsværk om metafysik, men har til gengæld sat tanker i sving hos ham om eksperter, græsrødder og energipolitik.

read more