Rejser

Jan Rørdam har lavet denne fine video fra Cuba.

Eventyrernes Klub besøger Cuba.

Øjvind Kyrø er en erfaren rejseleder. I 1970erne arrangerede han rejser til USSR, Rumænien og Albanien, siden til Chile og Brasilien, og nu er det Cuba, Colombia, Chile, Argentina og Kenya.

Hvert efterår laver han ’håndlavede’ rejser for fx Eventyrernes Klub, journalister, teologer, venner og bekendte.

Kenya

Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig Kenya. Løvens brøl, der på en og samme tid er rolig og skræmmende. Den monotone rytme og sang, som munder ud i en intens stammedans. Den heftige trafik af gnuer, antiloper, bøfler og zebraer, der spurter henover savannen og efterlader sig en ordentlig støvsky. Drømmen om Kenya er i sig selv ganske vidunderlig – men virkeligheden er langt bedre.

Vi skal ud på et eventyr, de fleste drømmer om. Kenya er indbegrebet af det ægte Afrika, og landet skuffer ikke. Rejsen starter med et nostalgisk tilbageblik i Blixens fodspor ved Nairobi, fortsætter til de store søer nordvest for hovedstaden og kulminerer i Masai Mara, hvor horder af dyr dagligt galoperer over stepperne, og hvor The Big 5 – elefanten, næsehornet, bøflen, løven og leoparden – har sin daglige gang. Vi skal på game drive ved morgengry og skumring, og vi afslutter dagen i luksustelte til tonerne af løvens sagte brøl og elefantens trutten i det fjerne.

Læs mere

Kampørn (Polemaetus bellicosus)
Afrikas største ørn

Det stationære kontor

Det mobile kontor

Anmeldelser

Anbefales på det varmeste! Det blir ikke bedre på denne side af evigheden.

Mikkel Wold

Sognepræst, Marmorkirken

Har også været på Cuba sammen med den fantastiske Cuba-kender Øjvind. Kan ikke anbefales nok. Go, go!

Carsten Koch

Fhv. minister og socialdemokrat

Det er en oplevelse for livet!

Elisabeth Svane

Politisk analytiker, Politiken