Brasilien

Anmeldelse: Der var engang et Brasilien

Filmhistorikeren og fortælleren af film Mogens Rukov sidder i Rio de Janeiros lufthavn. Med fri bar i loungen, skal snart hjem på første klasse til Danmark. Det er den altid høreværdige Øjvind Kyrø og ekspert i Latinamerika, der interviewer filmmanden om dennes fjorten dage i byen, der er verdensberømt for sin kæmpestatue af Jesus og et netop overstået VM i fodbold.

læs mere

Rukov i Rio

Mogens Rukov (1943-2015) blev inviteret til Rio de Janeiro for at deltage som jury-medlem i en filmfestival.

I fire radioprogrammer fortæller han om at komme til den berømte by, om at skrive et manuskript til film, og de let afklædte kvinder, der ses overalt

læs mere

Imens fældes skovene

Lula, i Danmark i disse dage, har ført sit land uskadt gennem krisen og er fortsat tindrende populær. Miljøpolitisk er han analfabet.

læs mere

Interview: Karl Erik Schøllhammer

I Brasilien har folk grund til at klage, men gør det ikke. I Danmark brokker alle sig uden grund, mener dansk-brasilianeren Karl Erik Schøllhammer, som har slået sig ned i Rio de Janeiro.

læs mere

Rio på egen risiko

PAS PÅ: Alle personer i denne reportage er blevet overfaldet og røvet. Alligevel siger de, at man bør tage til Rio. Man skal blot følge nogle enkle forholdsregler.

læs mere

Politiker i særklasse

Da Lula, socialistisk fagforeningsboss, blev valgt til præsident, frygtede diplomater og pengemænd for et nyt Cuba. I dag har landet rekordvækst, udlandsgælden betales til tiden og ledere fra verdens stormagter bejler til Brasilien.

læs mere

Copa, åh

Når verdens rigeste, mest prominente og mest berømte mennesker besøger Rio, bor de på Copacabana Palace – hotellet ved ‘verdens mest demokratiske strand’.

læs mere

Opera i regnskoven

Midt i Amazonas ligger et overdådigt operahus bygget for 100 år siden af nyrige gummibaroner.

læs mere

Drengene i Brasilien

Tre aldrende direktører har slået sig ned i en grøn dal i Brasilien, hvor de har skabt en hel lille danskerklub.

læs mere

Strictly Ballroom

Henne på væggen hænger der fotos af alle mulige mennesker. Men flest af Liza Minnelli. Hun nød det også her, ser det ud til.

læs mere

Portræt: Xuxa

Brasiliens Madonna. Latinamerikas svar på Barbie. Øjvind Kyrø skriver om det amerikanske kontinents nyeste medie-komet.

læs mere

Bagdelen er fordelen

Der er sjovere her, både for krop og sjæl. På Corvado-bjerget står Kristus og omfavner det hele. Hans udstrakte arme ses overalt nede fra Rio, denne syndige by i karnevalstiden, hvor den barske, daglige virkelighed ophæves og drømmene leves ud i en hed feber.

læs mere