Ækvatorialguinea

Danske Christina kæreste med diktator-søn

Journalist Øjvind Kyrø er den første danske journalist, der har besøgt Ækvatorialguinea. Landet ligger på Afrikas vestkyst lige nord for Ækvator. Ækvatorialguinea er et af de mest lukkede lande i verden.

læs mere

Vildt farligt

Truede dyr: Overtro, lækkersult og skovhugst får truede dyrearter til at forsvinde med alarmerende hast i Afrika. EU’s arbejde for at bremse jagten på vilde dyr har slået fejl.

læs mere

Diktatoren

Den længst siddende diktator i verden er oliemilliardær og fra Afrika. Han har mødtes med præsident Barack Obama i Det Hvide Hus, selv om han er en brutal undertrykker og hersker over et af de mest lukkede lande i verden, hvor befolkningen er ludfattig. Men i juni 2011 var han vært for topmødet i Den Afrikanske Union, og derfor slap Øjvind Kyrø ind som den første danske journalist nogensinde. Det kan godt være, at Libyens Muammar Gadaffi er blevet væltet med hjælp fra Danmark og NATO, men han var en søndagsskoledreng sammenlignet med Ækvatorialguneias Teodoro Obiang.

læs mere

Turist i et absurd land

Det er muligt at besøge Ækvatorialguinea som turist, men fattigdommen er ekstrem og
seværdighederne begrænsede i det olierige land, som er brutalt styret af diktatoren Obiang.

læs mere

Et lille land med store fængsler

Trods enorme olierigdomme, der har gjort landet til »Afrikas Kuwait«, lever 70 procent af befolkningen i armod og har en daglig indtægt på under en dollar.

læs mere